nieuws

Sloophamer blijft onaangeroerd in wijk Philipsdorp

bouwbreed Premium

Alle woningen van de Eindhovense wijk Philipsdorp moeten behouden blijven. Dat is het uitgangspunt van woningstichting Woonbedrijf en het Eindhovense gemeentebestuur die samen met de bewoners werken aan een omvangrijk renovatieplan.

De wijk is gebouwd tussen 1910 en 1924 en heeft in de jaren tachtig al eens een renovatie ondergaan. Philipsdorp geldt als een van de eerste voorbeelden van sociale woningbouw in Nederland. Enige jaren geleden kreeg een groot deel van de wijk al het predikaat ‘beschermd stadsgezicht’.
In totaal bestaat Philipsdorp uit 770 woningen. Volgens de plannenmakers zijn ook de kleinste woningen populair en zijn ze het waard behouden te blijven. Om de bewoners zekerheid voor de toekomst te bieden, wil het gemeentebestuur het behoud vastleggen en ook het laatste deel van de wijk de status van beschermd stadsgezicht geven.
Woonbedrijf werkt de renovatieplannen nu verder uit. Het is de bedoeling dat eind dit jaar de werkzaamheden beginnen.
Na de opknapbeurt moet Philipsdorp weer veertig jaar vooruit kunnen. Eindhoven wil 16 miljoen euro uittrekken voor de herinrichting van de openbare ruimte en infrastructuur van de wijk.

Reageer op dit artikel