nieuws

Sloopbedrijven weer samen in één vereniging

bouwbreed Premium

De twee brancheverenigingen in de slopersbranche VS en Babex zijn gefuseerd. De nieuwe Vereniging van Aannemers in de Sloop (VERAS) telt 85 leden en wil “één en hetzelfde geluid” laten horen naar overheden en opdrachtgevers.

Arjan Hol, tot 1 januari secretaris van de Vereniging van Sloopaannemers (VS) en nu secretaris van de VERAS, licht de fusie tussen de VS en de Babex toe. “In de laatste vijf à zes jaar trokken beide verenigingen al heel veel samen op. We deden dezelfde projecten en behandelden dezelfde dossiers. Dan rijst toch steeds vaker de vraag waarom we naast elkaar zouden blijven bestaan.”
De VS kwam ooit voort uit de Babex omdat de kleinere sloopbedrijven vonden dat hun belangen door de Babex slecht werden behartigd. Maar inmiddels is die oude vete dood en begraven. Hol: “We kunnen als één vereniging veel krachtiger optreden. We zijn stapje voor stapje naar elkaar toe gegroeid. In veel gesprekken met het ministerie van VROM acteerden we bovendien al als één partij.”
Babex-voorzitter Siem Zeilmaker heeft zich bijzonder ingezet voor de fusie. Het voorzitterschap van de nieuwe vereniging liet hij aan zijn collega van de VS, George Deken. Zeilmaker blijft wel actief voor de Stichting Vakopleiding Sloopbedrijven.
De fusie van de brancheverenigingen wordt op 4 februari tijdens een symposium over duurzaam slopen wereldkundig gemaakt.

Reageer op dit artikel