nieuws

Siemens scoort met beprijzing in Slowakije

bouwbreed Premium

Siemens gaat in Slowakije het nationale systeem voor kilometerbeprijzing leveren met satelliettechnologie. Het elektronicaconcern is in de race om in Nederland dezelfde toepassing te mogen leveren voor de kilometerbeprijzing van personenwagens.

Siemens gaat in Slowakije het nationale systeem voor kilometerbeprijzing leveren met satelliettechnologie. Het elektronicaconcern is in de race om in Nederland dezelfde toepassing te mogen leveren voor de kilometerbeprijzing van personenwagens.
Siemens levert in Slowakije de kast­jes in de voertuigen en het betalingssysteem. De kastjes in vrachtwagens en bussen ontvangen satellietsignalen en geven op basis hiervan hun exacte positie door aan het betalingssysteem via een gsm-verbinding. Het betalingssysteem verstuurt vervolgens de rekening aan de weggebruikers voor het afgelegde traject.
Het consortium SkyToll, – Sanef en Ibertax – gunde de opdracht van 81 miljoen euro aan Siemens. SkyToll was eerder geselecteerd als hoofdaannemer. Doel is een netwerk van snelwegen en secundaire wegen te beprijzen, met een totale lengte van 2400 kilometer.

Reageer op dit artikel