nieuws

Raadselachtig tweede gat in weg Maastricht

bouwbreed

In het wegdek van de Athoslaan in Maastricht is een tweede gat ontstaan. Het nieuwe gat is ongeveer 3 meter breed en 10 meter lang en ligt op zo’n 10 meter van het gat dat afgelopen weekeinde ontstond. De oorzaak lijkt een gesprongen waterleiding. Waar de tientallen kuubs zand zijn gebleven die zijn weggespoeld, is nog een raadsel. Gisteren is weliswaar een watertank leeggekieperd in het gat om het water goed te kunnen volgen, maar ook dat gaf geen uitsluitsel. Mergelgangen zijn niet aangetroffen onder het wegdek.

In het wegdek van de Athoslaan in Maastricht is een tweede gat ontstaan. Het nieuwe gat is ongeveer 3 meter breed en 10 meter lang en ligt op zo’n 10 meter van het gat dat afgelopen weekeinde ontstond. De oorzaak lijkt een gesprongen waterleiding. Waar de tientallen kuubs zand zijn gebleven die zijn weggespoeld, is nog een raadsel. Gisteren is weliswaar een watertank leeggekieperd in het gat om het water goed te kunnen volgen, maar ook dat gaf geen uitsluitsel. Mergelgangen zijn niet aangetroffen onder het wegdek.

Reageer op dit artikel