nieuws

Provincies steken 200 miljoen euro in duurzame projecten

bouwbreed Premium

Alle provincies hebben zich bereid verklaard bij elkaar dik 200 miljoen euro in concrete klimaat- en energieprojecten te steken. Ze tekenden daarvoor een akkoord met milieuminister Cramer.

Cramer zei verheugd te zijn dat de provincies zelf bereid zijn geld te steken in de klimaatambities van het kabinet. “We willen het verschil maken in Europa. Er is een trendbreuk nodig. Dan is het fijn te merken dat we allemaal even ambitieus zijn.”
Theo Rietkerk, gedeputeerde in Overijssel, verwacht dat een aantal provincies in de komende jaren nog meer geld gaat uitgeven. “De verkoop van aandelen Essent aan RWE maakt dat we er nog een tandje bij kunnen zetten.”
Volgens gedeputeerde van Zuid-Holland Erik van Heijningen “bevestigt het klimaatakkoord wat er in Nederland gaande is. Wij vinden het klimaatbeleid van het kabinet erg inspirerend.”
Rijk en provincies zetten zich met de ondertekening tot 2011 in voor meer duurzaam geproduceerde energie, duurzame mobiliteit, energiebesparing, energie-innovatie en het klimaatbestendig maken van het Nederlandse landschap.

Reageer op dit artikel