nieuws

Provincie stimuleert bouwinitiatieven

bouwbreed Premium

De provincie Zuid-Holland heeft besloten initiatieven voor gezamenlijke bouwprojecten van burgers financieel te steunen.

De provincie Zuid-Holland heeft besloten initiatieven voor gezamenlijke bouwprojecten van burgers financieel te steunen.
Met een potje van 1,3 miljoen euro kunnen gemeenten burgers subsidiëren die bijvoorbeeld een architect willen inschakelen voor het bouwen van een woning of de verbouw van een bestaand pand. De provincie wil collectief particulier bouwen stimuleren omdat ze denkt dat bewoners zo een huis krijgen dat hen past en meer worden betrokken bij de buurt. Alle burgers die zich hebben verenigd voor de bouw van woningen voor eigen gebruik, kunnen een beroep doen op deze regeling. Voorwaarde is dat een project door verschillende mensen samen wordt gedaan. Verder is alles mogelijk, van functieverandering van bedrijfsgebouwen en het opknappen van verpauperde woonblokken tot de bouw van een eigen seniorencomplex.

Reageer op dit artikel