nieuws

Piushavenbrug

bouwbreed Premium

De Piushaven in Tilburg krijgt een nuieuwe brug naar een ontwerp van John Körmeling. Het na een ontwerpwedstrijd gekozen ontwerp bestaat uit een stalen ophaalbrug met twee torens en twee hijsarmen met een ballasthuis er tussen. Op het huis komt in witte verlichting het woord ‘Piushaven’ te staan, dat als welkomstwoord van verre zichtbaar zal […]

De Piushaven in Tilburg krijgt een nuieuwe brug naar een ontwerp van John Körmeling. Het na een ontwerpwedstrijd gekozen ontwerp bestaat uit een stalen ophaalbrug met twee torens en twee hijsarmen met een ballasthuis er tussen. Op het huis komt in witte verlichting het woord ‘Piushaven’ te staan, dat als welkomstwoord van verre zichtbaar zal zijn. De totale kosten voor het ontwerp zijn berekend op 2.577.512 euro. Dit past binnen het bouwbudget van 2.700.000 euro. De start van de bouw van de brug staat gepland vanaf begin 2010.

Reageer op dit artikel