nieuws

Noorse gedetineerden bouwen eigen woning

bouwbreed

Gedetineerden in de gevangenis van het Noorse Bergen krijgen de gelegenheid mee te werken aan de bouw van woningen, die ze na het uitzitten van de straf zelf kunnen huren. Tevens krijgen ze een optie op koop van de woning tegen de kostprijs. Dit initiatief wordt genomen door de gemeente Bergen in samenwerking met de reclassering en bankinstelling Husbanken. De overheid van de voormalige Hanzestad stelt de grond beschikbaar en laat de fundamenten leggen. Daarna zorgt ze ook voor het toezicht en de assistentie bij de bouwtechnische kant van de zaak. Volgens gevangenisdirecteur Kjetil Evjen gaan ex-gedetineerden die weten dat ze terugkeren naar een eigen woning minder vaak opnieuw in de fout dan voormalige gevangenen die dakloos zijn geraakt.

Gedetineerden in de gevangenis van het Noorse Bergen krijgen de gelegenheid mee te werken aan de bouw van woningen, die ze na het uitzitten van de straf zelf kunnen huren. Tevens krijgen ze een optie op koop van de woning tegen de kostprijs. Dit initiatief wordt genomen door de gemeente Bergen in samenwerking met de reclassering en bankinstelling Husbanken. De overheid van de voormalige Hanzestad stelt de grond beschikbaar en laat de fundamenten leggen. Daarna zorgt ze ook voor het toezicht en de assistentie bij de bouwtechnische kant van de zaak. Volgens gevangenisdirecteur Kjetil Evjen gaan ex-gedetineerden die weten dat ze terugkeren naar een eigen woning minder vaak opnieuw in de fout dan voormalige gevangenen die dakloos zijn geraakt.

Reageer op dit artikel