nieuws

Nieuw winkelhart voor wijk Emmen

bouwbreed

De Emmer woonwijk Emmerhout krijgt over twee jaar een compleet nieuw winkelcentrum. Het project is ontstaan uit een samenwerking tussen eigenaar Ceylonstaete, woningcorporatie Wooncom en de gemeente Emmen. Het bouwplan kost 40 miljoen euro. Het huidige verdiept aangelegde winkelcentrum (jaren zestig) is sterk verouderd en onveilig. Bovendien is het slecht bereikbaar vanwege de vele trappen en hellingen.

De Emmer woonwijk Emmerhout krijgt over twee jaar een compleet nieuw winkelcentrum. Het project is ontstaan uit een samenwerking tussen eigenaar Ceylonstaete, woningcorporatie Wooncom en de gemeente Emmen. Het bouwplan kost 40 miljoen euro. Het huidige verdiept aangelegde winkelcentrum (jaren zestig) is sterk verouderd en onveilig. Bovendien is het slecht bereikbaar vanwege de vele trappen en hellingen.
Eind volgend jaar moet de nieuwbouw van 6500 vierkante meter grote complex met ruimte voor detailhandel en horeca beginnen. De oplevering staat voor 2011 op de agenda. In tegenstelling tot het huidige centrum komt dit geheel op het maaiveld te liggen. De toekomst van het winkelcentrum stond volgens de ondernemersvereniging al sinds de jaren tachtig ter discussie.
Behalve winkels komen er 10 starterwoningen, 2 flats met appartementen. Naast de aanpak van het vastgoed wordt ook de omgeving opnieuw ingericht. De toegangswegen bij het Emmer winkelcentrum worden 30 kilometer gebied en er komt meer groen in de buurt.

Reageer op dit artikel