nieuws

Nieuw klooster

bouwbreed

De bouwwerkzaamheden aan het nieuwe klooster van de zusters Trappistinnen bij Oosterbeek zijn in volle gang. Medewerkers van J.Pol Pannendekkers uit Enschede zijn bezig met het bekleden van de daken. Hiervoor worden Nibra-pannen gebruikt die elk 4,5 kilo wegen.

De bouwwerkzaamheden aan het nieuwe klooster van de zusters Trappistinnen bij Oosterbeek zijn in volle gang. Medewerkers van J.Pol Pannendekkers uit Enschede zijn bezig met het bekleden van de daken. Hiervoor worden Nibra-pannen gebruikt die elk 4,5 kilo wegen.
De zusters verkochten eerder hun monumentale klooster in Berkel-Enschot vanwege de oprukkende woningbouw. Het nieuwe onderkomen voor de 35 bewoonsters ligt op het voormalige terrein van de paters van Mill Hill. Naast de kloostergebouwen komen er ook een boomgaard, groentetuinen en een begraafplaats.
Hoofdaannemer is bouwcombinatie Haafkes-Kamphuis. Verwacht wordt dat de zusters in het voorjaar naar het klooster bij Oosterbeek verhuizen.

Reageer op dit artikel