nieuws

Mooiste bouwkeet

bouwbreed

AmsterdamEen bouwkeet op stalen poten in een gracht in het Amsterdamse IJburg is het zenuwcentrum van waaruit de medewerkers van Van Driesten Bouw uit Ede werken aan de bouw van twee projecten. Rechts van de gracht verrijzen zestig gestapelde appartementen, 500 vierkante meter commerciële ruimte en een parkeergarage. Voor het ontwerp tekende KOW Architectuur uit Den Haag. Woningcorporatie Ymere gaat de panden verhuren.

AmsterdamEen bouwkeet op stalen poten in een gracht in het Amsterdamse IJburg is het zenuwcentrum van waaruit de medewerkers van Van Driesten Bouw uit Ede werken aan de bouw van twee projecten. Rechts van de gracht verrijzen zestig gestapelde appartementen, 500 vierkante meter commerciële ruimte en een parkeergarage. Voor het ontwerp tekende KOW Architectuur uit Den Haag. Woningcorporatie Ymere gaat de panden verhuren.
Daartegenover, aan de andere kant van de gracht, komen 25 geschakelde herenhuizen en 22 appartementen. Onder de woningen komt een parkeergarage. Groosman Partners Architecten uit Rotterdam ontwierp de huizen, die inmiddels te koop worden aangeboden. Opdrachtgever voor de bouw is Waterstad 3, een van de consortia die op IJburg ontwikkelt en bouwt. Het consortium is zo te spreken over de keet in de gracht, dat die tot mooiste bouwkeet van het jaar 2008 is uitgeroepen.
Foto: Ton Borsboom tekst: Mario Silvester

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels