nieuws

Leudal mag doorgaan met bouw raadhuis

bouwbreed

De Midden-Limburgse gemeente Leudal mag doorgaan met de aanbestedingsprocedure rond het nieuwe gemeentehuis in Heythuysen. Het gerechtshof in Den Bosch besliste dat de gemeente in de selectieprocedure van de architect geen fouten heeft gemaakt. Eerder besliste de rechtbank in Roermond het omgekeerde. Het Amsterdamse architectenbureau Alberts 0x26 Van Huut spande vorig jaar een kort geding […]

De Midden-Limburgse gemeente Leudal mag doorgaan met de aanbestedingsprocedure rond het nieuwe gemeentehuis in Heythuysen. Het gerechtshof in Den Bosch besliste dat de gemeente in de selectieprocedure van de architect geen fouten heeft gemaakt. Eerder besliste de rechtbank in Roermond het omgekeerde. Het Amsterdamse architectenbureau Alberts 0x26 Van Huut spande vorig jaar een kort geding aan. Het winnende ontwerp voor het nieuwe gemeentehuis van architect Van Aken uit Eindhoven zou volgens de Amsterdammers niet voldoen aan de door de gemeente gestelde eisen. De rechter in Roermond sommeerde Leudal alle activiteiten te stoppen. Het hof in Den Bosch verwerpt die uitspraak in hoger beroep. Alberts 0x26 Van Huut hebben drie maanden de tijd om bij de Hoge Raad in cassatie te gaan.

Reageer op dit artikel