nieuws

kopkortje14Havenbedrijf gunt bouw Port City

bouwbreed

Aannemingscombinatie Strabag-Züblin heeft de opdracht voor de bouw van kantorencomplex Port City in de wacht gesleept. In opdracht van het Havenbedrijf Rotterdam (HbR) bouwt de combinatie twee kantoorgebouwen op het gedempte zuidoostelijke deel van de Waalhaven.

De eerste paal voor Port City gaat 16 maart de grond in. Ook scheepvaartbedrijf Broekman Group bouwt een nieuw hoofdkantoor op de locatie. Voor een vierde gebouw is het Havenbedrijf in gesprek met diverse aannemers.
De overeenkomst met Strabag-Züblin betreft het eerste kantorenproject dat in opdracht van HbR wordt gebouwd. Sinds 2006 biedt het HbR havenklanten een complete dienstverlening voor vastgoedontwikkeling en herontwikkeling van bestaande objecten. Op die manier wil het Havenbedrijf Rotterdam potentiële klanten over de streep trekken om zich in Rotterdam te vestigen.

Maritiem

De kantoren van Port City zijn bestemd voor bedrijven uit de maritieme sector en industrie. In totaal gaat het om 33.000 vierkante meter bruto vloeroppervlak. De vier kantoren worden gebouwd op de half ondergronds gelegen parkeergarage (850 plaatsen) in het gedempte stuk haven. De bovenzijde van de garage krijgt een houten ‘scheepsdek’, dat wordt ingericht als openbaar gebied (13.000 vierkante meter). Ector Hoogstad Architecten leverde het stedenbouwkundig ontwerp, de gebouwontwerpen komen van de architectenbureaus Benthem Crouwel (gebouwen Havenbedrijf), Meyer en Van Schooten Architecten en Baart Architecten (gebouw Broekman Group).
De totale investering voor de demping, de eerste twee kantoorgebouwen, de parkeergarage en het openbare dek bedraagt 45 miljoen euro.

Reageer op dit artikel