nieuws

Homburg en Equity One verdelen eigendom DIM

bouwbreed Premium

Vastgoedinvesteerder Homburg Invest en Equity One ruilen aandelen DIM Vastgoed. Ook draagt Homburg stemrecht in DIM over, meldt bestuursvoorzitter Richard Homburg.

Homburg ruilt ongeveer 2 miljoen gewone aandelen DIM Vastgoed, een belang van circa 25 procent, met Equity One voor 1,4 miljoen aandelen in het Amerikaanse vastgoedfonds. Bij de eerste transactie die uiterlijk morgen zal plaatsvinden, gaat het om ruim 1,1 miljoen aandelen DIM tegen 866.373 gewone aandelen Equity One.
Tegelijkertijd draagt Homburg 86.400 stemrechten op aandelen DIM over. Bij deze overeenkomst heeft Homburg onherroepelijk volmacht verleend aan Equity One tot nog eens 766.573 aandelen DIM. Homburg heeft het recht deze aandelen op 1 oktober te kopen. Onder voorwaarden mag vervolgens Equity One die aandelen van Homburg overnemen tegen dezelfde ruilverhouding die nu is gehanteerd. Dat levert Homburg dan weer 536.000 aandelen Equity One op.
Met deze overeenkomst is een definitief einde gekomen aan de strijd tussen Homburg en Equity One over het eigendom van DIM Vastgoed. In 2005 ontstond die strijd toen zowel Homburg als Equity One DIM wilden inlijven. DIM-baas Jan Dane was daar echter niet van gediend hetgeen tot een aantal rechtszaken heeft geleid die DIM won.
Begin 2007 wilde DIM zijn volledige portefeuille verkopen waar Homburg en Equity One, die toen samen 64 procent van de aandelen DIM in handen hadden, onder voorwaarden aan wilden meewerken. Later besloot Dane toch af te zien van de verkoop van zijn portefeuille die voornamelijk uit winkels in het Zuidoosten van de Verenigde Staten bestaat.

Reageer op dit artikel