nieuws

Hitachi stelt twee nieuwe series generatoren voor

bouwbreed

Technisch gezien zit er geen noemenswaardig verschil tussen de twee nieuwe series generatoren, zegt leverancier Hitachi Power Tools Netherlands. Het verschil zit eigenlijk alleen aan de buitenkant: de ‘professionele’ modellen zijn wat beter afgewerkt dan de ‘economische’. De generatoren van de laatstgenoemde reeks adviseert Hitachi voor onder meer de bouw waar het uiterlijk van zo’n machine er volgens de leverancier niet echt toe doet. Bij de professionele modellen weegt het uiterlijk weer net wat zwaarder. Hitachi benadrukt dat beide categorieën bedoeld zijn voor professioneel gebruik. Het assortiment telt tien uitvoeringen met een viertakt benzinemotor. In de tank past afhankelijk van het model 3,8 tot 21 liter benzine. De kleinste machine weegt 37 kilo en de grootste 83. De professionele genoemde variant levert afhankelijk van het model 2,2 tot 5,1 kilowatt en de ‘economische’ 2,1 tot 3,6 kilowatt. In alle generatoren zit een sensor en een indicator voor het oliepeil en een beveiliging tegen het afslaan van de motor.

Technisch gezien zit er geen noemenswaardig verschil tussen de twee nieuwe series generatoren, zegt leverancier Hitachi Power Tools Netherlands. Het verschil zit eigenlijk alleen aan de buitenkant: de ‘professionele’ modellen zijn wat beter afgewerkt dan de ‘economische’. De generatoren van de laatstgenoemde reeks adviseert Hitachi voor onder meer de bouw waar het uiterlijk van zo’n machine er volgens de leverancier niet echt toe doet. Bij de professionele modellen weegt het uiterlijk weer net wat zwaarder. Hitachi benadrukt dat beide categorieën bedoeld zijn voor professioneel gebruik. Het assortiment telt tien uitvoeringen met een viertakt benzinemotor. In de tank past afhankelijk van het model 3,8 tot 21 liter benzine. De kleinste machine weegt 37 kilo en de grootste 83. De professionele genoemde variant levert afhankelijk van het model 2,2 tot 5,1 kilowatt en de ‘economische’ 2,1 tot 3,6 kilowatt. In alle generatoren zit een sensor en een indicator voor het oliepeil en een beveiliging tegen het afslaan van de motor.

Reageer op dit artikel