nieuws

Hibin steekt geld uit fonds in scholing van deeltijd-WW’er

bouwbreed Premium

De Hibin wil geld uit het Fonds Collectieve Belangen gebruiken voor de scholing van medewerkers die gebruik gaan maken van de deeltijd-WW. De koepel van de toeleveranciers van bouwmaterialen probeert de huidige crisis te benutten om de branche op termijn sterker te maken.

De Hibin wil geld uit het Fonds Collectieve Belangen gebruiken voor de scholing van medewerkers die gebruik gaan maken van de deeltijd-WW. De koepel van de toeleveranciers van bouwmaterialen probeert de huidige crisis te benutten om de branche op termijn sterker te maken.
“In onze bedrijfstak staat de werkgelegenheid onder druk als gevolg van de crisis”, stelt voorzitter Gert Smit van de Koninklijke Hibin. “Gelijktijdig weten we dat er een structureel tekort is aan goed geschoolde mensen. Daarom zijn we blij met een maatregel als door minister Donner voorgesteld. De deeltijd-WW zal ons in staat stellen goed opgeleide mensen voor onze branche te behouden”.
Smit kijkt terug op jaren waarin de Hibin sterk heeft ingezet op scholing. “Het zou jammer zijn als een deel van die investering wegvloeit. We zien juist een mogelijkheid om het succes van kennisverbreding verder uit te bouwen”.
De Hibin zal binnenkort over de besteding van de fondsgelden in overleg treden met de vakbonden. Het Fonds Collectieve Belangen voor de bouwmaterialenbranche wordt jaarlijks door de werkgevers gevuld met 0,2 procent van het heffingsloon. Geld uit het potje gaat naar de ontwikkeling van branchegerichte opleidingen en activiteiten op het gebied van werving en selectie. Het beheer van het fonds geschiedt gezamenlijk door werkgevers en werknemers.

Reageer op dit artikel