nieuws

Heijmans wisselt van ict-leverancier

bouwbreed

Heijmans stapt over van ict-leverancier Atos Origin naar Centric. Dat is opmerkelijk, omdat Heijmans in 2006 een vijfjarig contract met Atos Origin heeft afgesloten. Vijftig medewerkers van Heijmans zijn toen bij Atos Origin in dienst getreden om de ict-infrastructuur te onderhouden. Zij zorgen voor het ict-beheer van de werkplekken, het netwerk, het rekencentrum en de bijbehorende helpdesk. Het is onbekend wat de gevolgen van de overstap voor deze medewerkers zijn. Centric gaat een nieuwe infrastructuur aanleggen en beheren, Het contract is voor de duur van zes jaar, met een waarde van 60 miljoen euro. Op de vakbeurs Bouw 0x26 ICT zal Centric een nieuw concept lanceren, Centric Elements. Het is een geïntegreerde oplossing voor projectontwikkeling, bouw, exploitatie en onderhoud. Alle systemen van dit concept maken gebruik van dezelfde gegevens, zodat er een ingewikkelde ‘vertaling’ bij de overgang van het ene op het andere systeem niet nodig is.

Heijmans stapt over van ict-leverancier Atos Origin naar Centric. Dat is opmerkelijk, omdat Heijmans in 2006 een vijfjarig contract met Atos Origin heeft afgesloten. Vijftig medewerkers van Heijmans zijn toen bij Atos Origin in dienst getreden om de ict-infrastructuur te onderhouden. Zij zorgen voor het ict-beheer van de werkplekken, het netwerk, het rekencentrum en de bijbehorende helpdesk. Het is onbekend wat de gevolgen van de overstap voor deze medewerkers zijn. Centric gaat een nieuwe infrastructuur aanleggen en beheren, Het contract is voor de duur van zes jaar, met een waarde van 60 miljoen euro. Op de vakbeurs Bouw 0x26 ICT zal Centric een nieuw concept lanceren, Centric Elements. Het is een geïntegreerde oplossing voor projectontwikkeling, bouw, exploitatie en onderhoud. Alle systemen van dit concept maken gebruik van dezelfde gegevens, zodat er een ingewikkelde ‘vertaling’ bij de overgang van het ene op het andere systeem niet nodig is.

Reageer op dit artikel