nieuws

Heijmans vordert met aanpassing van organisatie

bouwbreed Premium

De aanpassing van de organisatie en de concentratie van onderdelen bij Heijmans vordert gestaag. Een aantal vestigingen zal hierdoor worden gesloten.

“De wijzigingen zijn een gevolg van het beleid ons op drie bedrijfsstromen te richten: vastgoed en woningbouw, utiliteitsbouw en installatietechniek en infrastructuur”, verklaart de woordvoerder van Heijmans. Daarbij hoort de concentratie van onderdelen.
Zo worden de vastgoed- en woningbouwactiviteiten geconcentreerd op vijf plekken in Nederland, Den Bosch, Amersfoort, Almere Assen en Capelle aan den IJssel. Dat houdt in dat die activiteiten die nu nog in Breda, Best en Arnhem zetelen, in Den Bosch onderdak vinden.
Utiliteitsbouw wordt eveneens geconcentreerd op drie plekken, Rotterdam, Leeuwarden en Best. Een aantal kleine eenheden van Servicebouw blijft wel op hun plek.
De reorganisatie is in november al aangekondigd en bedoeld om het geplaagde bedrijf een gezondere basis te geven. Heijmans kampt – zoals bijna alle bouwers – met teruglopende woningverkopen terwijl ook de utiliteitsbouw minder is geworden. Dit is vooral een gevolg van een selectiever aannemingsbeleid.
Heijmans heeft wat dat betreft leergeld betaald met een aantal probleemprojecten dat het bedrijf in zwaar weer heeft doen belanden. Daar bovenop is de kredietcrisis gekomen die het nog lastiger maakt aan de financiële ratio’s, die zijn afgesproken met de banken, te voldoen.
Tot nu toe kost de reorganisatie 200 staf- en directiemedewerkers hun baan en 450 uitvoerenden. Niet is uitgesloten. Er kunnen nog meer banen verloren gaan, zegt de woordvoeder. Waarbij Heijmans zijn best zal doen gedwongen ontslagen te voorkomen.

Reageer op dit artikel