nieuws

Heidelberg werkt aan financiële structuur

bouwbreed Premium

Heidelberg Cement wil niet-strategische bezittingen gaan afstoten. Het is onderdeel van plannen om de financiële basis te versterken. Het bedrijf zag zijn beurswaarde het afgelopen jaar met 65 procent dalen terwijl het wel met hoge financiële lasten zit als gevolg van de overname van Hanson.

Heidelberg Cement wil niet-strategische bezittingen gaan afstoten. Het is onderdeel van plannen om de financiële basis te versterken. Het bedrijf zag zijn beurswaarde het afgelopen jaar met 65 procent dalen terwijl het wel met hoge financiële lasten zit als gevolg van de overname van Hanson.
Heidelberg zit verder met het probleem dat zijn creditrating door Standard 0x26 Poors is verlaagd van BB- naar B+, waardoor financiering nog lastiger is geworden. Het bedrijf hoopt de komende tijd wel te kunnen profiteren van een aantal stimuleringsprogramma’s van overheden. De hoop is daarbij vooral gevestigd op extra investeringen in infrastructuur.

Reageer op dit artikel