nieuws

Half miljoen euro voor goed idee stalen brug

bouwbreed Premium

Rijkswaterstaat looft een prijs van een half miljoen euro uit voor het meest innovatieve idee om stalen bruggen met zo min mogelijk verkeershinder te herstellen. Tot 2018 moeten veertien stalen bruggen, waaronder de Brienenoord- en de Calandbrug bij Rotterdam, opgeknapt worden.

Rijkswaterstaat looft een prijs van een half miljoen euro uit voor het meest innovatieve idee om stalen bruggen met zo min mogelijk verkeershinder te herstellen. Tot 2018 moeten veertien stalen bruggen, waaronder de Brienenoord- en de Calandbrug bij Rotterdam, opgeknapt worden.
Rijkswaterstaat wil eigenlijk dezelfde techniek toepassen als bij de recent gerenoveerde Moerdijkbrug, namelijk hoogsterktebeton. De verkeershinder bij die techniek was echter groot.
Als eerste op de lijst van op te knappen bruggen staat de Scharsterijn op de A6 tussen Lemmer en Joure.
Tot 10 april kunnen inzendingen ingediend worden, op 11 en 12 februari zijn informatiebijeenkomsten.
Meer informatie: www.wegennaardetoekomst.nl/prijsvraag

Reageer op dit artikel