nieuws

Groot gat in weg door mysterieuze lekkage

bouwbreed

Dertig kuub grond is verdwenen onder het wegdek van de Athoslaan in Maastricht. Hierdoor ontstond dit weekeinde een groot gat in het wegdek van de Athoslaan in Maastricht. Waar de grond is gebleven, is volgens een woordvoerder van waterleidingmaatschapij Limburg nog een raadsel. Het lijkt teveel om door het lekke riool ter plekke te zijn afgevoerd. Bovendien staat nog niet vast of het riool voordat het gat van acht bij vier meter ontstond al lek was. Het kan ook zijn dat de waterleiding de boosdoener is. Daarover steggelen de technici nog. Het gat bevindt zich in elk geval niet in de buurt van een mergelgang. Een paar jaar geleden ontstond onder invloed daarvan elders een groot gat in een weg.

Dertig kuub grond is verdwenen onder het wegdek van de Athoslaan in Maastricht. Hierdoor ontstond dit weekeinde een groot gat in het wegdek van de Athoslaan in Maastricht. Waar de grond is gebleven, is volgens een woordvoerder van waterleidingmaatschapij Limburg nog een raadsel. Het lijkt teveel om door het lekke riool ter plekke te zijn afgevoerd. Bovendien staat nog niet vast of het riool voordat het gat van acht bij vier meter ontstond al lek was. Het kan ook zijn dat de waterleiding de boosdoener is. Daarover steggelen de technici nog. Het gat bevindt zich in elk geval niet in de buurt van een mergelgang. Een paar jaar geleden ontstond onder invloed daarvan elders een groot gat in een weg.

Reageer op dit artikel