nieuws

Goede kansen voor watersector in Suriname

bouwbreed Premium

Nederlandse bedrijven binnen de watersector hebben goede kansen om in Suriname projecten te mogen uitvoeren. Daarom heeft de Nederlandse ambassade in Paramaribo het Netherlands Water Partnership (NWP) verzocht in kaart te brengen of er ondernemers zijn die zaken willen doen in de vroegere kolonie.

Nederlandse bedrijven binnen de watersector hebben goede kansen om in Suriname projecten te mogen uitvoeren. Daarom heeft de Nederlandse ambassade in Paramaribo het Netherlands Water Partnership (NWP) verzocht in kaart te brengen of er ondernemers zijn die zaken willen doen in de vroegere kolonie.
De ambassade concludeert dat in Suriname nog tal van projecten moeten worden uitgevoerd op watergebied, waarvoor in Suriname zelf onvoldoende kennis in huis is. Als voorbeeld wordt het baggeren van vele rivieren genoemd. Maar ook de ontwateringsproblematiek in Paramaribo en omgeving moet worden opgelost, terwijl afvalwaterzuivering en waterschappen moeten worden opgezet. Met de kennis die ze in huis hebben, kunnen Nederlandse bedrijven daarbij een belangrijke rol vervullen.
Het NWP, dat de inventarisatie zal uitvoeren, is een non-profit organisatie die optreedt als onafhankelijk coördinatie- en informatiepunt voor de Nederlandse inzet in de internationale watersector. Doel is om de Nederlandse positie op de internationale watermarkt te vergroten.

Reageer op dit artikel