nieuws

Gemeentehuis Lochem kost 25 miljoen

bouwbreed

Het college van B en W van Lochem is bereid 25 miljoen euro uit te trekken voor de bouw van een nieuw gemeentehuis. Het huidige gemeentehuis staat in het centrum, het nieuwe onderkomen verhuist naar de noordkant. Er is inmiddels een programma van eisen opgesteld. In de planschets wordt rekening gehouden met een toekomstige uitbreiding, die een half miljoen euro kost.

Het college van B en W van Lochem is bereid 25 miljoen euro uit te trekken voor de bouw van een nieuw gemeentehuis. Het huidige gemeentehuis staat in het centrum, het nieuwe onderkomen verhuist naar de noordkant. Er is inmiddels een programma van eisen opgesteld. In de planschets wordt rekening gehouden met een toekomstige uitbreiding, die een half miljoen euro kost.
De bouw van het raadhuis vormt onderdeel van het Masterplan ‘Etalage naar de Toekomst’. Het gaat om een gebiedsontwikkeling van de gehele noordrand. Komend half jaar wordt onderzocht of de bouw van het nieuwe gemeentehuis kan worden gecombineerd met de realisatie van een nieuwe schouwburg en andere functies, zoals bibliotheek, muziekschool en sociaal cultureelwerk.
In het Masterplan is ook ruimte opgenomen voor woningbouw en recreatie.

Reageer op dit artikel