nieuws

Gemeente dreigt met claim bij vertraging

bouwbreed

De bouw van een ondergrondse parkeergarage met daar bovenop een aantal winkels in de kern van Nijverdal dreigt een fikse vertraging op te lopen.

De gemeente Hellendoorn, waar Nijverdal onder valt, stelt een schadeclaim in het vooruitzicht als de opleverdatum van 26 mei voor de ondergrondse parkeergarage niet wordt gehaald. De realisatie van de parkeergarage is in handen van BAM Civiel.
Wethouder Paalman heeft haar bezorgdheid geuit en BAM Civiel gevraagd overleg te voeren met de bouwcombinatie Synchroon en Ter Steege, die de winkels op de parkeergarage bouwt. De wethouder wil dat de partijen met elkaar overleggen of het toch mogelijk is om eind mei met de bovenbouw te beginnen, terwijl de parkeerkelder nog niet helemaal klaar is.
De vertraging van het project heeft meerdere oorzaken. Zo moest er dieper worden gegraven, omdat er modderlagen werden ontdekt tijdens het graafwerk. Bovendien moest er een dikkere laag onderwaterbeton worden gestort.
Verder heeft strenge vorst de bouw twee weken stilgelegd. Het Henri Dunant-project, zoals het plan wordt genoemd, vormt onderdeel van een ingrijpende facelift van het centrum van Nijverdal. Zo komen er onder meer 105 nieuwe appartementen en 3600 vierkante meter aan commerciële ruimten voor onder meer winkels, horeca en dienstverlening. De bewoners van de appartementen krijgen zo’n honderd parkeerplaatsen, de openbare parkeergarage heeft een capaciteit van 256 auto’s.

Reageer op dit artikel