nieuws

Fugro koopt in Amerikatester van funderingen

bouwbreed Premium

Fugro neemt het Amerikaanse bedrijf LoadTest over. De onderneming is internationaal marktleider op het gebied van het statische testen van funderingspalen. De aankoop kost de Leidschendammers 13,5 miljoen euro. Het bedrijf realiseerde vorig jaar met veertig medewerkers een omzet van 13 miljoen euro.

Fugro neemt het Amerikaanse bedrijf LoadTest over. De onderneming is internationaal marktleider op het gebied van het statische testen van funderingspalen. De aankoop kost de Leidschendammers 13,5 miljoen euro. Het bedrijf realiseerde vorig jaar met veertig medewerkers een omzet van 13 miljoen euro.
LoadTest is opgericht in 1991. Oprichter en directeur Jack Hayes blijft het bedrijf leiden als onderdeel van de divisie Geotechniek op het Land. LoadTest maakt gebruik van de merkgebonden methode Osterberg Cell. Het bedrijf heeft dochterondernemingen in Singapore, Zuid-Korea en Groot-Brittannië.

Reageer op dit artikel