nieuws

FNV: Groot banenverlies bij staalconcern Corus

bouwbreed Premium

Corus werkt volgens FNV Bondgenoten aan een ingrijpende reorganisatie in IJmuiden, waarbij honderden banen op het spel staan. In een brief aan zijn leden die bij het staalbedrijf werken, zegt de vakbond regelmatig signalen te krijgen dat gewerkt wordt aan plannen om het personeelsbestand fors in te krimpen.

Corus werkt volgens FNV Bondgenoten aan een ingrijpende reorganisatie in IJmuiden, waarbij honderden banen op het spel staan. In een brief aan zijn leden die bij het staalbedrijf werken, zegt de vakbond regelmatig signalen te krijgen dat gewerkt wordt aan plannen om het personeelsbestand fors in te krimpen.
“Chefs hebben de opdracht gekregen deze plannen zo concreet mogelijk te maken. De opgelegde inkrimping zou voor de productie een banenvermindering met 10 procent inhouden en voor de andere afdelingen (overheaddiensten) zelfs met 20 procent. Op een totaal aantal werknemers van ongeveer 9500 in IJmuiden zou dit een zeer forse personele reductie betekenen”, aldus de brief. Een woordvoerder van Corus sprak het bericht van FNV Bondgenoten tegen. “Wij betreuren het dat FNV Bondgenoten op deze manier naar buiten treedt”, aldus de zegsman. Hij zei wel dat Corus zich beraadt op mogelijke verdere aanpassingen aan de verslechterde marktsituatie.

Reageer op dit artikel