nieuws

Drijvende woningen in nieuwe wijk Woerden

bouwbreed

Binnen een jaar zullen de eerste drijvende woningen in de Woerdense nieuwbouwwijk Waterrijk verschijnen. Dat verwacht projectleider Frank Frijlink van de gemeente. Het stedenbouwkundig plan is afgerond en nu zoekt men naar de beste methode om de plekken uit te geven.

Binnen een jaar zullen de eerste drijvende woningen in de Woerdense nieuwbouwwijk Waterrijk verschijnen. Dat verwacht projectleider Frank Frijlink van de gemeente. Het stedenbouwkundig plan is afgerond en nu zoekt men naar de beste methode om de plekken uit te geven.
“De wijk is voor meer dan de helft klaar. Er komen vier wooneilanden en na de zomervakantie – zo verwacht ik – zullen aan het vierde eiland drijvende woningen kunnen worden gebouwd. Of dat in particulier opdrachtgeverschap gebeurt, is nog in studie. Technisch zijn er geen belemmeringen om met de verkoop te beginnen”.
Waarschijnlijk zullen de waterwoningen in blokjes van ongeveer twintig stuks verrijzen. De maximale goothoogte is 10 meter, zodat er mogelijk ook drijvende woningen met drie verdiepingen komen. In totaal zullen, afhankelijk van de animo, zestig tot honderd drijvende woningen worden gebouwd. De prijzen van de meeste huizen zullen tenminste drie ton bedragen.
“De huizen zouden eventueel kunnen meeverhuizen als dat nodig of wenselijk zou zijn”, aldus Frijlink. “Complicerende factor is dat de recreatieplas in Waterrijk geen open verbinding heeft met vaarwegen. Maar in principe kan het.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels