nieuws

Den Haag ontdekt gevaarlijke gevels

bouwbreed

De gemeente Den Haag heeft tijdens de visuele inspectie van de gevels van vijfhonderd flatgebouwen acute gevaren ontdekt. De gemeente liet bijvoorbeeld in overleg met de eigenaar brokken beton verwijderen van een gebouw aan het Isabellaland in de wijk Mariahoeve. Volgens woordvoerder Maarten Bijl van de Dienst Stedelijke Ontwikkeling werd het beton preventief neergehaald. De oorzaak van de schade was het roesten van de wapening. “De inspecties vorderen naar verwachting en zijn begin volgende week gereed”, meldt Bijl. Hij wil niet zeggen welke acute gevaren nog meer zijn ontdekt,. “We maken acute gevaren niet openbaar. Het is goed gebruik dat we eerst de gemeenteraad informeren, als de bevindingen compleet zijn.” De inspecties worden uitgevoerd nadat een deel van de gevel van een trappenhuis bij een flatgebouw aan de Treublaan in Den Haag instortte.

De gemeente Den Haag heeft tijdens de visuele inspectie van de gevels van vijfhonderd flatgebouwen acute gevaren ontdekt. De gemeente liet bijvoorbeeld in overleg met de eigenaar brokken beton verwijderen van een gebouw aan het Isabellaland in de wijk Mariahoeve. Volgens woordvoerder Maarten Bijl van de Dienst Stedelijke Ontwikkeling werd het beton preventief neergehaald. De oorzaak van de schade was het roesten van de wapening. “De inspecties vorderen naar verwachting en zijn begin volgende week gereed”, meldt Bijl. Hij wil niet zeggen welke acute gevaren nog meer zijn ontdekt,. “We maken acute gevaren niet openbaar. Het is goed gebruik dat we eerst de gemeenteraad informeren, als de bevindingen compleet zijn.” De inspecties worden uitgevoerd nadat een deel van de gevel van een trappenhuis bij een flatgebouw aan de Treublaan in Den Haag instortte.

Reageer op dit artikel