nieuws

Compensatie te hoge woonlasten

bouwbreed

De provincie Drenthe wil het voor mensen met een laag inkomen eenvoudiger maken een woning te kopen. Dat maakte gedeputeerde Anneke Haarsma bekend. Volgens de provincie stagneert de doorstroming op de woningmarkt vanwege de kredietcrisis. Bovendien zorgen ook stijgende energielasten dat mensen moeilijker een betaalbare woning vinden.

De provincie Drenthe wil het voor mensen met een laag inkomen eenvoudiger maken een woning te kopen. Dat maakte gedeputeerde Anneke Haarsma bekend. Volgens de provincie stagneert de doorstroming op de woningmarkt vanwege de kredietcrisis. Bovendien zorgen ook stijgende energielasten dat mensen moeilijker een betaalbare woning vinden.
Om leegstaand in nieuwbouwprojecten te voorkomen wil de provincie financieel te hulp schieten. Voor het zover is, moet onderzoek uitwijzen hoeveel projecten stagneren of dreigen dat te doen. Bij het onderzoek worden nadrukkelijk gemeenten en woningbouwcoöperaties betrokken.

Reageer op dit artikel