nieuws

Cementverbruik inSpanje kwart lager

bouwbreed

De Spaanse bouw heeft vorig jaar bijna een kwart minder cement verbruikt dan in 2007. Volgens de organisatie van cementfabrikanten Oficemen kwam de totale productie van cement uit op 42,7 miljoen ton. ”Daarmee zijn we weer terug op het peil van 2001”, aldus Oficemen. In de laatste maand van het jaar lag het Spaanse cementverbruik zelfs ruim 36 procent lager vergeleken bij twaalf maanden eerder. De organisatie denkt dat het dal nog niet is bereikt en vreest voor het lopende jaar een verdere daling met zo’n 20 procent.

De Spaanse bouw heeft vorig jaar bijna een kwart minder cement verbruikt dan in 2007. Volgens de organisatie van cementfabrikanten Oficemen kwam de totale productie van cement uit op 42,7 miljoen ton. ”Daarmee zijn we weer terug op het peil van 2001”, aldus Oficemen. In de laatste maand van het jaar lag het Spaanse cementverbruik zelfs ruim 36 procent lager vergeleken bij twaalf maanden eerder. De organisatie denkt dat het dal nog niet is bereikt en vreest voor het lopende jaar een verdere daling met zo’n 20 procent.

Reageer op dit artikel