nieuws

Britse overheid moetbijspringen voor Spelen

bouwbreed

De Britse regering heeft zo’n 400 miljoen euro uit het reservefonds voor de Olympische Spelen beschikbaar gesteld voor het Olympisch Dorp en het Media Centre, omdat daarvoor geen private financiering te vinden is. De noodbijdrage moet voorkomen dat de bouw van de twee essentiële faciliteiten voor de Londense Spelen te veel vertraging oploopt.

De Britse regering heeft zo’n 400 miljoen euro uit het reservefonds voor de Olympische Spelen beschikbaar gesteld voor het Olympisch Dorp en het Media Centre, omdat daarvoor geen private financiering te vinden is. De noodbijdrage moet voorkomen dat de bouw van de twee essentiële faciliteiten voor de Londense Spelen te veel vertraging oploopt.
Voor de Spelen van 2012 is een reservebudget uitgetrokken van ruim twee miljard euro. Die pot is met name bestemd voor kostenoverschrijdingen, extra kosten voor de beveiliging en dergelijke posten. Omdat het door de financiële crisis echter niet mogelijk blijkt de financiering van het Dorp en het Media Centre rond te krijgen, wordt nu al een forse aanslag op de reservepot gepleegd. Het Dorp wordt gerealiseerd door Bovis Lend Lease waarbij de huizen na de Spelen op de vrije markt verkocht zouden moeten worden terwijl het door Carillion te bouwen Media Centre later als kantoor gebruikt moet worden.

Reageer op dit artikel