nieuws

Boskalis verwerft contracten voor 100 miljoen euro

bouwbreed

Boskalis heeft drie olie- en gasgerelateerde contracten verworven voor projecten in Europa en het Midden-Oosten. De gezamenlijke contractwaarde bedraagt circa 100 miljoen euro.

Twee contracten zijn gerelateerd aan het zogenaamde Nord Stream-project. Dit project omvat de aanleg van twee 1220 kilometer lange gasleidingen vanuit Rusland naar Noord-Duitsland via de Baltische Zee. Boskalis zal het zeebed gereedmaken voor de installatie van de leidingen over het volledige Nord Stream-tracé alsmede de aanlanding verzorgen van de leidingen in Duitsland.
Het contract omvat de constructie van grindbedden en bermen met circa 320.000 ton steen ter stabilisatie en egalisatie van de zeebodem. Het werk wordt in een 50/50 samenwerkingsverband uitgevoerd met Tideway en zal in 2010 worden gerealiseerd.
De opdracht voor de aanlanding van de dubbele pijplijn in Duitsland omvat het baggeren van een geul van circa 23 kilometer lengte, het aan wal trekken van de pijpleidingen over een afstand van circa 800 meter en het vervolgens afdekken van de geul. Op de watergrens wordt bovendien een cofferdam van 650 meter geslagen ter bescherming van de pijplijn. Het werk wordt in een 50/50 samenwerkingsverband uitgevoerd met Rohde Nielsen en zal eveneens in 2010 worden gerealiseerd.
Het derde contract betreft de aanleg van de infrastructuur, inclusief de aanlanding, van een oliepijpleiding vanaf het Safaniyah offshoreveld naar het vasteland van Saudi-Arabië. Boskalis zal een 7 kilometer lange geul voor de pijpleidingen baggeren en zal deze na het trekken van de pijpleiding weer afdekken met zand. Het werk zal in 2009 in opdracht van Saudi Aramco worden uitgevoerd.
Bij alle drie de projecten treedt het Italiaanse Saipem op als hoofdaannemer. Boskalis is de afgelopen jaren sterk gegroeid in energie-gerelateerde offshore-activiteiten. Ook voor de komende periode voorziet Boskalis volop mogelijkheden voor verdere groei.

Reageer op dit artikel