nieuws

Boskalis houdt alle opties open met Smit

bouwbreed Premium

Boskalis houdt alle opties open met Smit Internationale. “Het belang van 20 procent is geen financiële investering voor ons, maar een strategische. In onze langetermijnstrategie pasten de meeste onderdelen van Smit naadloos”, zegt topman Peter Berdowski in zijn eerste interview na het afblazen van de overname.

Boskalis houdt alle opties open met Smit Internationale. “Het belang van 20 procent is geen financiële investering voor ons, maar een strategische. In onze langetermijnstrategie pasten de meeste onderdelen van Smit naadloos”, zegt topman Peter Berdowski in zijn eerste interview na het afblazen van de overname.
Voor de langere termijn blijven de vooruitzichten voor de baggerindustrie positief, gegeven de vraag naar energie, de bevolkingsgroei en de vraag naar havens. De klant vraagt echter hoe langer hoe meer zaken waarvan Berdowski weet dat Smit ze in huis heeft.
“Onze aandeelhouders begrijpen deze opstelling en vinden het een goed idee. Helaas is het niet gelukt om tot overeenstemming te komen met Ben Vree, mijn collega van Smit. Dat, samen met de kortermijnonzekerheden door de kredietcrisis, heeft ons net voor de deadline van 8 december doen afzien van het doorzetten van een bod op alle aandelen”, aldus Berdowski.
De aandelen in Smit houdt hij wel vast als strategisch belang. “Het pakket brandt niet. En Smit kan met dit belang niet zo maar om ons heen. Ik houd alles open.”
> economie 6: klanten vragen

Reageer op dit artikel