nieuws

BAM/Friso bouwt nieuw Fries Museum

bouwbreed Premium

De uitvoering van megaproject Nieuw Zaailand in Leeuwarden is voorlopig gegund aan de bouwbedrijven Friso uit Sneek, BAM en Koopmans uit Emmeloord.

Burgemeester Ferd Crone (PvdA) van Leeuwarden maakte gisteren bekend dat de gemeente, projectontwikkelaar IPMMC en het Fries Museum voornemens zijn de bouw te gunnen aan deze bouwcombinatie. Friso, BAM en Koopmans, verenigd in de Bouwcombinatie Leeuwarden Centrum voldoen aan alle voorwaarden, bood de laagste prijs en past binnen het vastgestelde budget, aldus Crone. Behalve de bouw van een nieuw Fries Museum bestaat het project ook uit zeventig nieuwe woningen, een winkelgalerij met 7.000 vierkante meter vloeroppervlak en de verbouw van een parkeergarage onder het Zaailand. Het zou de tweede grote klus worden voor de bouwcombinatie. Friso, BAM en Koopmans gaan ook het Provinciehuis in de Friese hoofdstad verbouwen.

Reageer op dit artikel