nieuws

Anglesey Aluminium verwacht te sluiten

bouwbreed Premium

Anglesey Aluminium, 51 procent Rio Tinto, 49 procent Kaiser Aluminium, verwacht eind september dit jaar de poorten van de smelterij in Wales te moeten sluiten. Dan loopt het energiecontract met de Wylfa-kerncentrale die over enkele jaren ook dichtgaat, af. Het bedrijf is er tot nu toe niet in geslaagd een andere energieleverancier te vinden die stroom kan leveren tegen een aanvaardbare prijs. “We hebben hard gewerkt aan verlenging van het bestaande contract maar zijn daar niet in geslaagd. Wel gaan we door met zoeken naar alternatieven”, aldus directeur David Bloor.

Anglesey Aluminium, 51 procent Rio Tinto, 49 procent Kaiser Aluminium, verwacht eind september dit jaar de poorten van de smelterij in Wales te moeten sluiten. Dan loopt het energiecontract met de Wylfa-kerncentrale die over enkele jaren ook dichtgaat, af. Het bedrijf is er tot nu toe niet in geslaagd een andere energieleverancier te vinden die stroom kan leveren tegen een aanvaardbare prijs. “We hebben hard gewerkt aan verlenging van het bestaande contract maar zijn daar niet in geslaagd. Wel gaan we door met zoeken naar alternatieven”, aldus directeur David Bloor.

Reageer op dit artikel