nieuws

Onzekerheid over tunnels A73

bouwbreed

De kans dat de tunnels van de A73 al in november volledig open gaan, wordt steeds kleiner. Dat bleek na bestuurlijk overleg tussen alle betrokken partijen begin deze week.

Voor de tunnels definitief worden opengesteld moeten de veiligheidssystemen nog uitvoerig getest worden. Dat kan weken duren, en mogelijk moeten de tunnels dan dicht. Wethouder Gerard IJff (PvdA, Verkeer) van Roermond zei gisteren dat de scenario’s rond de tunnels ”per dag variëren”.
Een woordvoerder van Rijkswaterstaat zei nog niet te kunnen overzien welke maatregelen genomen moeten worden voor volledige openstelling.
En de Roermondse wethouder Jos van Rey (VVD, economie) haalde fel uit tegen de dienst. ”Wie nu nog in Rijkswaterstaat gelooft, kan net zo goed in Sinterklaas geloven”, zei hij.
De woordvoerder van Rijkswaterstaat tilt niet zwaar aan deze uitspraak. ”Van Rey komt op zijn manier op voor de belangen van de Roermondse middenstand”, zei hij. Dinsdagavond vindt nieuw overleg plaats tussen de betrokken partijen. Dan wordt duidelijk hoe het staat met de volledige openstelling.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels