nieuws

Personeel fabriek ENCI slaat hard terug

bouwbreed

Personeel van cementfabriek ENCI in Maastricht heeft de afgelopen weken een burgerinitiatief gevormd dat zich sterk gaat maken voor de toekomst van de fabriek. Het nieuwe burgerinitiatief heeft naar eigen zeggen meer handtekeningen opgehaald dan de tegenstanders van het langer openhouden van de fabriek. Die tegenstanders, georganiseerd in het comité ‘Sint Pietersberg Adembenemend’, boden in februari 6000 handtekeningen van Maastrichtenaren aan gouverneur Leon Frissen van Limburg aan. Zij eisen sluiting van ENCI na 2009. Komende dinsdag biedt het nieuwe burgerinitiatief de door dit comité opgehaalde handtekeningen aan aan burgemeester Leers van Maastricht. Vrijdag doet het comité hetzelfde, maar dan staat het op de stoep bij gouverneur Frissen. Het personeel en sympathisanten eisen dat ENCI tot 2020 kan blijven draaien. De provincie stuurt aan op sluiting van ENCI na 2015.

Personeel van cementfabriek ENCI in Maastricht heeft de afgelopen weken een burgerinitiatief gevormd dat zich sterk gaat maken voor de toekomst van de fabriek. Het nieuwe burgerinitiatief heeft naar eigen zeggen meer handtekeningen opgehaald dan de tegenstanders van het langer openhouden van de fabriek. Die tegenstanders, georganiseerd in het comité ‘Sint Pietersberg Adembenemend’, boden in februari 6000 handtekeningen van Maastrichtenaren aan gouverneur Leon Frissen van Limburg aan. Zij eisen sluiting van ENCI na 2009. Komende dinsdag biedt het nieuwe burgerinitiatief de door dit comité opgehaalde handtekeningen aan aan burgemeester Leers van Maastricht. Vrijdag doet het comité hetzelfde, maar dan staat het op de stoep bij gouverneur Frissen. Het personeel en sympathisanten eisen dat ENCI tot 2020 kan blijven draaien. De provincie stuurt aan op sluiting van ENCI na 2015.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels