nieuws

Marge Mourik op hoog niveau

bouwbreed

Mourik heeft over 2007 een marge behaald van 4,9 procent. Dat is minder dan de 5,6 procent van het jaar ervoor, maar voor bouwbegrippen nog altijd hoog.

Het bouw- en serviceconcern uit Groot-Ammers slaagde er in de omzet met 16 procent te laten toenemen tot 370 miljoen euro. Daarmee is en blijft Mourik qua omvang de tiende aannemer van ons land.
De nettowinst kwam uit op 18,2 miljoen euro, hetgeen een stijging van ruim 5 procent inhoudt. Alle werkmaatschappijen droegen bij aan de winst. De industriële service-activiteiten rendeerden met een marge van 5,7 procent bovengemiddeld.
Ook de bouwpoot van Mourik draaide met een nettomarge van 3,6 procent meer dan uitstekend, ondanks kostenoverschrijdingen op het werk aansluiting A73 bij Venlo en vertragingen op twee andere wegenbouwprojecten.
De grondverzet- en wegenbouwactiviteiten waren goed voor 94,5 miljoen euro aan bedrijfsopbrengsten, tien miljoen meer dan het jaar ervoor. De andere bouwgerelateerde activiteiten van Mourik leverden 52 miljoen euro aan omzet op. In 2006 was dat nog 37 miljoen.
Industriële services, de grootste divisie van Mourik, voerde de omzet met ruim 20 procent op tot 141 miljoen.

Internationaal

Ook internationaal – Mourik is actief in onder meer België, Duitsland, Engeland, Italië, Spanje, Amerika, Venezuela en Saoedi-Arabië – werd goede vooruitgang geboekt: de omzet steeg met 9 miljoen naar 75 miljoen.
Bestuursvoorzitter Kees Mourik benadrukt in het jaarverslag nog eens dat het bedrijf er niet aan denkt zijn zelfstandigheid op te geven. “Beleid voor de komende jaren is om zelfstandig als familiebedrijf door te gaan met groei op eigen kracht”, aldus de topman.
Mourik heeft er vertrouwen in dat dit jaar zowel omzet als winst verder stijgt. Om de groei mogelijk te maken is extra mankracht nodig; de krappe arbeidsmarkt kan nog voor problemen zorgen. Extra aandacht is nodig om de juiste mensen te werven, concludeert Mourik.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels