nieuws

Pianoo direct onder EZ

bouwbreed

Het aanbestedingscentrum Pianoo komt rechtstreeks onder het ministerie van Economische Zaken. Minister Van der Hoeven zal dit zeer waarschijnlijk besluiten.

Pianoo direct onder EZ

Het aanbestedingscentrum Pianoo komt rechtstreeks onder het ministerie van Economische Zaken. Minister Van der Hoeven zal dit zeer waarschijnlijk besluiten.
Hiermee reageert de minister op de kritiek op Pianoo die naar voren kwam bij de evaluatie van de organisatie die in oktober drie jaar bestaat. In de evaluatie van het economisch instituut EIM staat dat Pianoo zich wel heeft ontwikkeld tot kennisnetwerk maar niet tot kenniscentrum. Zij zou geen duidelijk doel of missie hebben en EZ zou haar te veel hebben laten aanmodderen.
Van der Hoeven herkent zich in de kritiek op de gebrekkige aansturing door haar departement. “In de manier van aansturen moet iets gebeuren. Pianoo is te apart gezet.”
Voor de minister staat het bestaansrecht niet ter discussie. Kennis ontwikkelen en delen blijft belangrijk. “De missie moet helder zijn. De kennis van de aanbestedende diensten is nu niet altijd up to date, we willen dat het aanbestedingscircuit beter functioneert. Dus hebben we meer voorbeelden en best practices nodig.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels