nieuws

Gemeentehuis Westland

bouwbreed

De gemeente Westland laat een nieuw gemeentehuis bouwen. Het bestuurscentrum met 19.000 vierkante meter vloeroppervlak komt in deelgemeente Naaldwijk.

De gemeente Westland laat een nieuw gemeentehuis bouwen. Het bestuurscentrum met 19.000 vierkante meter vloeroppervlak komt in deelgemeente Naaldwijk.
Westland zoekt nu een architect voor het ontwerp. Binnen twee jaar moet volgens projectleider Chris van Heel de eerste paal de grond in. Westland begon een aanbestedingsprocedure voor selectie van ontwerpers. Architectenbureaus, dienen met drie referentieprojecten hun ontwerpbekwaamheid te bewijzen. De ontwerpen worden onder meer beoordeeld op esthetica, duurzaamheid en bouwkosten.
De gemeente Westland ontstond in 2004 na een fusie van de gemeenten Naaldwijk, Wateringen, De Lier, ‘s-Gravenzande en Naaldwijk. Om Westland efficiënter te besturen, komen de oude deelgemeentehuizen te vervallen en worden gebieden herontwikkeld.
Het nieuwe centrale gemeentehuis met kantoorruimtes en parkeerplaatsen zal plaats bieden aan vijfhonderd medewerkers. In april besluit de raad over het budget. Volgens Adri Blom van CDA Westland was in 2004 nog sprake van 40 miljoen euro en begin dit jaar 70 miljoen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels