nieuws

Zevenhuizen verhuist compleet bedrijfspark

bouwbreed Premium

De gemeente en lokale ondernemers willen een 16 hectare groot bedrijventerrein verplaatsen. Een bijzondere operatie, want meestal verhuizen alleen bedrijven en niet complete bedrijventerreinen.

De gemeente en lokale ondernemers willen een 16 hectare groot bedrijventerrein verplaatsen. Een bijzondere operatie, want meestal verhuizen alleen bedrijven en niet complete bedrijventerreinen.
Het industriepark Nijverheidscentrum in Zevenhuizen dreigt steeds meer geïsoleerd te liggen. De belangrijkste ontsluitingsweg, de N219, wordt verlegd en de geplande woningbouw ten zuiden van Zevenhuizen komt om het gebied heen. Daardoor lijkt bovendien de broodnodige uitbreiding van het bedrijventerrein met 4 hectare onlogisch op de huidige locatie. De gemeente en lokale ondernemers kijken nu of het bedrijventerrein kan worden verplaatst. De Viergang, zoals de nieuwe plek van het Nijverheidscentrum zal gaan heten, moet langs de nieuwe provinciale N219 komen te liggen. Op de oude plek wil de gemeente 600 woningen bouwen.

Reageer op dit artikel