nieuws

Werktijdverkorting voor vier bouwbedrijven gehonoreerd

bouwbreed Premium

Vier bouwbedrijven hebben van het ministerie van Sociale Zaken toestemming gekregen om werktijdverkorting door te voeren.

Dat blijkt uit een overzicht dat minister Donner aan de Tweede Kamer heeft gestuurd.
Om welke bedrijven het gaat, maakt het ministerie niet openbaar. Onduidelijk is daardoor of het gaat om pure bouwers of toeleveranciers die in de bouw actief zijn. Tot dusver is één bouwonderneming werktijdverkorting geweigerd.
Bedrijven die door de kredietcrisis hun omzet twee maanden lang met minimaal 30 procent hebben zien teruglopen, komen in aanmerking voor de werktijdverkortingsregeling van Donner.
Tot nu toe hebben 105 bedrijven een verzoek ingediend. Daarvan zijn er 63 gehonoreerd en 42 afgewezen. De meeste aanvragen zijn afkomstig uit de metaalindustrie. Achttien metaalondernemingen kregen toestemming voor werktijdverkorting, twintig niet. De aanvraag van staalproducent Corus is nog altijd in behandeling.
Donner wil tot 1 januari 2009 maximaal 200 miljoen euro gebruiken uit de WW-fondsen voor werktijdverkorting. Dat is goed voor 20.000 voltijdbanen. Momenteel is nog geen 10 procent van het beschikbare budget benut. Werkgevers- en werknemersorganisaties pleitten gisteren voor verlenging van de regeling.

Reageer op dit artikel