nieuws

Weg vrij voor bouw Fountainhead

bouwbreed Premium

De Amsterdamse corporaties Eigen Haard en De Key mogen door met de bouw van het 60-meter hoge woningcomplex Fountainhead aan de oever van de Amsterdamse Ertshaven. De Raad van State heeft alle bezwaren van buurtbewoners tegen het bouwproject terzijde geschoven.

De Amsterdamse corporaties Eigen Haard en De Key mogen door met de bouw van het 60-meter hoge woningcomplex Fountainhead aan de oever van de Amsterdamse Ertshaven. De Raad van State heeft alle bezwaren van buurtbewoners tegen het bouwproject terzijde geschoven.
Foutainhead omvat in totaal 237 koopwoningen, waaronder 8 penthouses, een bovengrondse parkeergarage en acht lokalen voor een basisschool. Het spectaculaire ontwerp vormt de laatste grote schakel in de ontwikkeling van het Oostelijk Havengebied. Het gebouw kent een lange geschiedenis. Het is gebaseerd op een idee van de Amerikaanse architect Steven Holl. Na een conflict met de opdrachtgevers werd het ontwerp overgenomen door KCAP Architecten. Aanvankelijk was de komst voorzien van ruim honderd buitengewoon luxe appartementen. Vanwege de onverkoopbaarheid daarvan begin deze eeuw werd het woningaantal verdubbeld.

Reageer op dit artikel