nieuws

‘Verpakkingsbelasting in ijskast’

bouwbreed

De verpakkingsbelasting moet met onmiddellijke ingang in de ijskast. Dat vindt de Nederlandse verfindustrie.

De verfproducenten vrezen volgend jaar een terugval in omzet en een fors banenverlies. Door de kredietcrisis zien zij opdrachten uit de bouw en industrie wegvallen.
Om de problemen voor de bedrijven enigszins te beperken zou het goed zijn als de verpakkingsbelasting wordt opgeschort, vindt Marlies van Wijhe, bestuurslid van de vereniging van verf- en drukinktfabrikanten (vvvf) en directeur van de Zwolse verffabriek Van Wijhe. “Laat de overheid ons dan ook een refund geven van de dit jaar al geïnde gelden”, aldus Van Wijhe. “Ik snap best dat de hulp in eerste instantie naar de banken is gegaan, maar een maatregel als de verpakkingsbelasting levert het milieu niets op en spekt de staatskas met vele miljoenen. Ik zou zeggen: stop hem in de ijskast, haal hem eruit als het economisch wat beter gaat.”
Volgens Van Wijhe kost de verpakkingsbelasting een bedrijf al snel een ton op jaarbasis.

Reageer op dit artikel