nieuws

Veel Roemenen in Londenop Olympische bouwplaats

bouwbreed

Op de bouwplaatsen voor de Olympische Spelen van 2012 in Londen werken veel Roemenen. Volgens een overzicht van de Olympic Delivery Authority komt 7 procent van de ruim drieduizend bouwvakkers uit Roemenië, waarmee dat land de derde plaats inneemt na de Britten met 63 procent en de Ieren met 8 procent.

Andere Oost-Europese landen zijn minder sterk vertegenwoordigd, met 2 procent Polen en eveneens 2 procent bouwvakkers uit Litouwen. Verder zijn er op de Olympische bouwplaats ook mensen met een Indiaas, Afghaans, Australisch en Nepalees paspoort aan de slag. ”Wij hanteren strikte procedures om er zeker van te zijn dat al deze mensen in Groot-Brittannië mogen werken en ook over de vereiste opleidingen op het gebied van gezondheid en veiligheid beschikken. Daartoe worden ook op de bouwplaats controles uitgevoerd door de Britse grenspolitie”, aldus de ODA.
Voor mensen die alsnog bijgespijkerd moeten worden, is op de bouwplaats zelf een trainingscentrum ingericht. De Olympische dienst meldt verder dat iets meer dan de helft van de ingeschakelde werknemers uit Londen of omgeving zelf afkomstig is. Een op de tien was werkloos voordat ze bij een van de Olympische aannemers aan de slag konden.
Op het Olympische Park nemen de activiteiten nu in snel tempo toe. De bouw van het Olympisch Stadion en het zwemstadion is volop aan de gang terwijl de palen voor de eerste drie blokken voor het Olympische Dorp zijn geheid.
Voor een van de volgende projecten in het Dorp, een gebouw voor 42 miljoen dat na de Spelen wordt gebruikt als academie voor Engels en kunstonderwijs, is BAM Construct als een van de laatste twee kandidaten overgebleven. Verder wordt op het park ook overal gewerkt aan de infrastructuur zoals bruggen, riolering en andere utiliteitsvoorzieningen en parkaanleg. ”We zitten op schema om tegen volgende zomer de fundering voor alle grote gebouwen klaar te hebben en de hele bouw zal in 2009 in een stroomversnelling raken. Tegen die tijd zal het aantal bouwvakkers toenemen tot rond de 9.000”, aldus directeur David Higgins van de ODA.

Reageer op dit artikel