nieuws

Studie naar samensmelting locaties Fontys-opleidingen in Tilburg

bouwbreed

De gemeente Tilburg en Fontys Hogescholen gaan onderzoeken of het haalbaar is het grootste deel van de Tilburgse opleidingen van de onderwijsinstelling naar de Spoorzone te verplaatsen. Nu zitten de opleidingen nog verspreid over de stad. Het gaat om zo’n 10.000 studenten en 1000 medewerkers.

De Spoorzone, grenzend aan het centrum, wordt de komende jaren omgevormd tot nieuw stadsdeel. Nu wordt een groot deel van dat gebied nog ingenomen door de NS-werkplaats. Eind 2010 draagt de NS de gronden en gebouwen over aan Tilburg. De gemeenteraad heeft een krediet van 500.000 euro beschikbaar gesteld om een aantal plannen voor de Spoorzone op haalbaarheid te toetsen. Zo zou er in het gebied een cultuurcluster moeten komen, met daarin een bibliotheek, culturele voorzieningen, een hotel en een congrescentrum.
Verder wordt onder meer uitgegaan van 2000 woningen, 75.000 vierkante meter aan kantoorruimte, horeca, evenementenaccommodaties en een nieuw busstation. De gemeente heeft alle ambities op een rijtje gezet als houvast bij de selectie van een ontwikkelaar.

Reageer op dit artikel