nieuws

Stalen blikvanger voor woonboulevard

bouwbreed Premium

SpijkenisseMedewerkers van Voortman Staalbouw uit Rijssen monteren een van de balken voor de luifel van de nieuwe Woonboulevard Spijkenisse. Voortman Staalbouw leverde de staalconstructie van de woonboulevard die een oppervlak krijgt van 28.000 vierkante meter, verdeeld over twee lagen. Aannemer JPG Groeneweg Bouw uit Zwijndrecht kreeg de bouwopdracht van woonwinkel Roobol, die optreedt als exploitant voor al de 21 woonwinkels die het complex gaan bezetten. De golvende luifel aan de voorkant dient behalve om het publiek droog te laten winkelen ook als blikvanger en hij verhult mooi dat het eigenlijke bouwwerk een eenvoudige recht-toe-recht-aanvorm heeft. De gevelpuien bestaan grotendeels uit glas en op het dak liggen staalplaten met daaronder isolatiemateriaal. De bouw is begonnen in maart dit jaar en geschiedt in twee fasen. De eerste – niet te zien op de foto – verkeert al in het afbouwstadium. In september volgend jaar moet de hele woonboulevard gereed zijn.

SpijkenisseMedewerkers van Voortman Staalbouw uit Rijssen monteren een van de balken voor de luifel van de nieuwe Woonboulevard Spijkenisse. Voortman Staalbouw leverde de staalconstructie van de woonboulevard die een oppervlak krijgt van 28.000 vierkante meter, verdeeld over twee lagen. Aannemer JPG Groeneweg Bouw uit Zwijndrecht kreeg de bouwopdracht van woonwinkel Roobol, die optreedt als exploitant voor al de 21 woonwinkels die het complex gaan bezetten. De golvende luifel aan de voorkant dient behalve om het publiek droog te laten winkelen ook als blikvanger en hij verhult mooi dat het eigenlijke bouwwerk een eenvoudige recht-toe-recht-aanvorm heeft. De gevelpuien bestaan grotendeels uit glas en op het dak liggen staalplaten met daaronder isolatiemateriaal. De bouw is begonnen in maart dit jaar en geschiedt in twee fasen. De eerste – niet te zien op de foto – verkeert al in het afbouwstadium. In september volgend jaar moet de hele woonboulevard gereed zijn.
Foto: Guido Benschop, tekst: Bart Mullink

Reageer op dit artikel