nieuws

Staalconcerns beboet voor prijsafspraken

bouwbreed Premium

De Franse kartelautoriteiten hebben gisteren een boete opgelegd van 575,4 miljoen euro aan elf staalconcerns waaronder Arcelor Mittal wegens illegale prijsafspraken. Het is de hoogste boete die de toezichthouder ooit heeft opgelegd.

De Franse kartelautoriteiten hebben gisteren een boete opgelegd van 575,4 miljoen euro aan elf staalconcerns waaronder Arcelor Mittal wegens illegale prijsafspraken. Het is de hoogste boete die de toezichthouder ooit heeft opgelegd.
Drie dochterbedrijven van Arcelor Mittal moeten 301,9 miljoen euro betalen, gevolgd door de dochteronderneming KDI van het Duitse Klöckner. Zij moet 169,3 miljoen euro betalen. Een ander staalbedrijf, het Franse Descours 0x26 Cabaud moet met 82,5 miljoen euro over de brug komen.
De prijsafspraken hadden plaats tussen 1999 en 2005. Door de kartelvorming werden tot 10 procent hogere prijzen in rekening gebracht bij afnemers. Het kartel kwam in 2005 aan het licht na een tip. Volgens de autoriteiten bedraagt de economische schade door de prijsafspraken honderden miljoenen euro’s.

Reageer op dit artikel