nieuws

Schoorsteen Sint Nicolaasga

bouwbreed Premium

De schoorsteenpijp van de afgebroken zuivelfabriek in Sint Nicolaasga wordt een monument voor de zuivel. Een groot deel van de bevolking wilde het 22 meter hoge bouwwerk in zijn geheel laten staan, maar gekozen is om alleen het onderste deel (8 meter) te laten staan. De rest van de pijp wordt momenteel steen voor steen gesloopt. Edwin Bakker van TN Sloopwerken uit Scharsterbrug gebruikt een drilboor om te voorkomen dat de laatste 8 meter beschadigen. Explosieven of de sloopkogel konden om die reden niet worden gebruikt. De sloopwerkzaamheden duren ongeveer een week. De coöperatieve zuivelfabriek van SInt Nicolaasga werd in 1911 gebouwd en in het jaar 2000 gesloten. Op het terrein komt een complex met 33 appartementen.

De schoorsteenpijp van de afgebroken zuivelfabriek in Sint Nicolaasga wordt een monument voor de zuivel. Een groot deel van de bevolking wilde het 22 meter hoge bouwwerk in zijn geheel laten staan, maar gekozen is om alleen het onderste deel (8 meter) te laten staan. De rest van de pijp wordt momenteel steen voor steen gesloopt. Edwin Bakker van TN Sloopwerken uit Scharsterbrug gebruikt een drilboor om te voorkomen dat de laatste 8 meter beschadigen. Explosieven of de sloopkogel konden om die reden niet worden gebruikt. De sloopwerkzaamheden duren ongeveer een week. De coöperatieve zuivelfabriek van SInt Nicolaasga werd in 1911 gebouwd en in het jaar 2000 gesloten. Op het terrein komt een complex met 33 appartementen.

Reageer op dit artikel