nieuws

Royal Haskoning actiefbij kering New Orleans

bouwbreed Premium

-Royal Haskoning heeft de opdracht binnengehaald om als adviseur op te treden bij de bouw van de stormvloedkering bij de Amerikaanse stad New Orleans. De order is afkomstig van US Army Corps of Engineers, de Amerikaanse variant van de Nederlandse Rijkswaterstaat. De stormvloedkering komt even ten zuiden van de havenstad aan de Mississippi in het Inner Harbor Navigation Canal. Drie jaar geleden joeg orkaan Katrina het water in het kanaal hoog op. Dijken braken en hele wijken vielen ten prooi aan het water. De kering krijgt een lengte van 3 kilometer. In moerasachtig landschap wordt een keermuur aangelegd. Voor de scheepvaart blijft vanuit het zuiden New Orleans bereikbaar door twee openingen met afsluitbare constructies.

-Royal Haskoning heeft de opdracht binnengehaald om als adviseur op te treden bij de bouw van de stormvloedkering bij de Amerikaanse stad New Orleans. De order is afkomstig van US Army Corps of Engineers, de Amerikaanse variant van de Nederlandse Rijkswaterstaat. De stormvloedkering komt even ten zuiden van de havenstad aan de Mississippi in het Inner Harbor Navigation Canal. Drie jaar geleden joeg orkaan Katrina het water in het kanaal hoog op. Dijken braken en hele wijken vielen ten prooi aan het water. De kering krijgt een lengte van 3 kilometer. In moerasachtig landschap wordt een keermuur aangelegd. Voor de scheepvaart blijft vanuit het zuiden New Orleans bereikbaar door twee openingen met afsluitbare constructies.
Haskoning houdt zich bij het project specifiek bezig met de ontwerphoogte, golfkrachten en navigatie. De aandacht gaat eveneens uit naar bodembescherming. Officieel gaat de bouw vandaag van start. “Orkaan Gustav heeft in september weer laten zien hoe hard de stormkering nodig is”, zegt projectleider Mathijs van Ledden. “Het water stond tot aan de rand van de keermuren.”

Reageer op dit artikel